Busworld Europe 2023 – en förhandstitt på det som väntar i Bryssel

En av de mest efterlängtade händelserna inom bussbranschen närmar sig med stormsteg. Busworld Europe, kommer att äga rum i Bryssel den 7-12 oktober. Låt oss ta en titt på vad vi kan förvänta oss av detta prestigefyllda evenemang.

Busworld Europe samlar ledare inom branschen, innovatörer och entusiaster för att visa upp det senaste inom bussindustrin. Med över 40 år av historia bakom sig har Busworld blivit det ultimata forumet för att dela idéer, lära av varandra och naturligtvis upptäcka de senaste tekniska framstegen och designinnovationerna.

I skrivande stund är långt över 500 utställare bekräftade, och med tanke på tidigare mässor kan vi förvänta oss en spännande blandning av allt från konventionella dieselbussar och elektriska bussar till självkörande bussar och innovativa lösningar för passagerarkomfort, säkerhet och tillgänglighet.

En av de mest spännande aspekterna av Busworld Europe är möjligheten att se framtidens bussar. Elektrifiering, autonomi och uppkoppling är bara några av de områden där vi förväntar oss att se stora framsteg inom. Vi kan förvänta oss att se de senaste modellerna av elbussar, samt innovativa lösningar för laddningsinfrastruktur och energilagring.

Bild från Busworld Europe 2019.

Utöver utställningen kommer Busworld Europe också att vara värd för en rad intressanta konferenser och seminarier. Detta ger en fantastisk möjlighet att lära sig om de senaste trenderna, utmaningarna och möjligheterna inom branschen. Från hållbarhetsfrågor till operativa och ekonomiska aspekter av bussbranschen kommer dessa sessioner att ge djupgående insikter och inspirera till meningsfull diskussion.

Busworld Europe också en utmärkt möjlighet att nätverka. Med tusentals deltagare från hela världen kan du träffa likasinnade människor, utbyta idéer och kanske till och med inleda nya samarbeten. Busworld Europe 2023 ser ut att bli ett oförglömligt evenemang, och vi ser fram emot att dela denna erfarenhet med er.

Nio svenska utställare kommer att vara på plats på mässan:

  • AB Thoreb (Hall 4, monter 437)
  • Auson AB (Hall 4, monter 412)
  • Be-Ge Seation Division (Hall 4, monter 451)
  • Consat Telematics (Hall 7, monter 796)
  • Dafo Vehicle Fire Protection (Hall 9, monter 937)
  • Fogmaker (Hall 5, monter 512)
  • NISO TECH AB (Hall 9, monter 924)
  • Scania (Hall 4, monter 404)
  • Ulanders buss (Hall 2, monter 209)
  • VEHTEC (Hall 8, monter 839)

Det här är en stor mässa, så om du vill ha en chans att uppleva den på bästa sätt så rekommenderar vi verkligen att du stannar minst två dagar. I vanlig ordning är det viktigt att vara ute i god tid för att ha en rimlig chans att få bra boende. Tänk också på att boka transport till mässan i samband med att du köper dina mässbiljetter.

Snabbfakta – Busworld Europe

Var? Bryssel (Brussels Expo, Belgiëplein 1)
När? 7-12 oktober 2023
Öppettider: 10-19.

Läs mer på: https://www.busworldeurope.org/